MELANCARKAN PEREDARAN DARAH…..BADAN ANDA AKAN SIHAT

Pernahkah anda rasa tiba-tiba rasa pening kepala, rasa termengah-mengah walaupun membuat kerja yang ringan, jiwa resah tak menentu, cepat marah tanpa sebab dan pelbagai lagi sintom penyakit yang mendatangi anda sedikit demi sedikit. Anda sebenarnya sedang diserang pelbagai penyakit bahaya yang bakal melumpuhkan seluruh sistem utama badan anda.

Pernahkah juga anda terdengar tiba-tiba jiran sebelah rumah anda dimasukkan ke hospital kerana diserang Angin  Ahmar, Rakan lama semasa disekolah rendah terpaksa dipotong kakinya kerana kencing manis, bapa rakan anda mengalami masalah mata dan hampir buta kerana penyakit darah tinggi yang teruk. Pengawal keselamatan di  tempat kerja anda terpaksa cuti kerja kerana penyakit Gout yang berlarutan, dan banyak lagi kisah sebegini yang berlaku  hampir setiap hari…Ini adalah fenomena biasa masyarakat Malaysia hari ini yang semakin terdedah kepada pelbagai berbahaya
Rata-rata setiap orang hari ini mempunyai penyakit, sama ada penyakit utama seperti Sakit
Jantung, Darah  Tinggi, Kencing Manis ataupun sub-penyakit yang akan membawa kepada penyakit utama secara beransur-ansur.
Jika masalah peredaran darah anda yang tidak lancar ini tidak dirawat ia akan menyebabkan dan memudahkan anda untuk mendapat penyakit-penyakit yang disebutkan diatas.
Bagi mengatasi masalah ini rawatan bekam adalah kaedah terbaik bagi melancarkan peredaran darah didalam tubuh anda.Anda juga dinasihatkan mengamalkan minum madu setiap pagi bagi memberi tenaga kepada tubuh badan dan mengatasi penyakit berbahaya.Dengan menjalani rawatan ini tubuh badan anda akan sihat dan cergas.
Dari Ibnu ‘Abbas r.a ,Nabi SAW bersabda: “Kesembuhan itu terdapat pada tiga perkara yakni minum madu,sayatan alat bekam dan ‘kay’ dengan api.Sesungguhnya aku melarang umatku dari ‘kay’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.